logo2todrive.jpg

                                                                      

Autorijden staat voor een stuk onafhankelijkheid. Maar om je zelfverzekerd in het verkeer te laten bewegen is een goede basis nodig. Bij REFLEX ben je aan het juiste adres voor je praktijklessen. Je hebt daarbij de keus uit een groot aantal mogelijkheden.

 Rijles vanaf 16,5 jaar

Als je 16,5 bent, staan wij al voor je klaar. Dankzij 2toDrive kruip je direct achter het stuur. En als je 17 bent, mag je al op voor je autorijexamen.
Je krijgt van ons een advies op maat en een complete betaalbare rijopleiding volgens de nieuwste les methode. Je krijgt op een leuke en ontspannen manier les, wat uiteindelijk zal resulteren in het behalen van je rijbewijs in één keer!

Jongeren die op of na de startdatum 17 jaar worden, mogen het praktijkexamen afleggen bij het CBR. Ben jij al 17 op het moment dat 2toDrive start? Dan mag je wel beginnen met lessen volgen maar vanaf je 18de mag je het praktijkexamen afleggen.

Ben jij 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie-examen.
Vanaf 16,5 jaar mag je gaan rijlessen.
Als je 17 jaar bent geworden mag je rijexamen doen.
Heb je je rijbewijs gehaald? Dan kun je tot je 18e in de auto rijden samen met je coach.
Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op.

Geen les teveel

Kies je voor autorijles bij REFLEX verkeerstrainingen, dan bepalen we samen het tempo van jouw opleiding.
Je vorderingen noteert de instructeur op je persoonlijke instructierapport. Zo krijg je een duidelijk beeld van je ontwikkeling in het verkeer. Je weet precies waar je aan toe bent en betaalt bij REFLEX geen les te veel.

Hoe lang duurt een rijles

Reflex verkeerstrainingen geeft standaard lessen van 120 minuten met daarin eventueel een korte pauze. De voordelen hiervan zijn groot, omdat er zo minder tijd verloren gaat aan de opening en afsluiting van de les. Ook heb je zo alle tijd om nieuwe vaardigheden uitgebreid te oefenen en eerder behandelde vaardigheden te herhalen. Natuurlijk kan je ook kiezen voor 50, 60, 90  of 120 minuten rijles.  Er zijn geen combinatieritten en je wordt thuis opgehaald en afgezet. Jij bent ‘King of the  car’ (of Queen natuurlijk!)  en hebt het dus voor het zeggen! Er is veel ruimte voor eigen inbreng, zo kun je zelf bepalen hoe vaak je wilt lessen en voor zover mogelijk kun je ook aangeven wanneer je wilt lessen. Wanneer je voorkeur hebt voor het oefenen van bepaalde vaardigheden is dit ook bespreekbaar! In overleg met je rijinstructeur bepaal je wanneer je klaar bent voor het examen en wordt dit aangevraagd.  Het is handig je theorie-examen zo snel mogelijk te behalen, zodat je behalve het autorijden ook de verkeersregels leert toepassen.

Hoe lang duurt een rijtest? (proefles)

Een rijtest duurt 90 minuten. Tijdens een proefles autorijden voel je hoe het is om een auto te besturen.
Onze professionele instructeurs zien tijdens de proefles meteen waar jouw kwaliteiten liggen.
Na de proefles autorijden bespreken we hoe het rijbewijstraject verder gaat. Je krijgt van ons een advies op maat en betaal je bij REFLEX verkeerstraining geen les teveel.

Hoe vaak kan ik lessen en examen doen?

Je kan kiezen tussen één of meerdere lesuren per week. Er zijn geen combinatieritten (tenzij je dit zelf graag wilt) en je wordt thuis opgehaald en gebracht. Jij bepaalt je eigen lesschema. In overleg met jouw rij-instructeur spreek je af wanneer je gedurende hoelang rijles hebt én wanneer het praktijkexamen aangevraagd kan worden. Je kan kiezen uit diverse examendata en tijdstippen waarop je praktijkexamen doet, rekening houdend met je persoonlijke wensen. Voorafgaand aan je praktijkexamen behoort een proefexamen of een Tussen Tijdse Toets tot de mogelijkheden.

Hoeveel rijlessen heeft gemiddeld iemand nodig?

Het landelijk gemiddelde heeft tussen de 30 en 45 uren nodig. Dit is voor iemand die nog nooit eerder auto heeft gereden of geoefend. Het hangt allemaal er vanaf hoe snel iemand oppikt en aanleg heeft. Daarom is het erg belangrijk dat je eerst een proefles doet en samen met je rij-instructeur kijkt naar jou kwaliteiten zodat je een advies op maat krijgt.

Wat kost een rijbewijs

Natuurlijk wil je graag weten wat het behalen van je rijbewijs gaat kosten. Voor een gerichte prijsopgave kan je dit het beste samen met je rij-instructeur bespreken. De één heeft wat meer lessen nodig dan de ander. Maak een afspraak voor een proefles autorijden en je ontvangt direct een persoonlijk advies.Tijdens de proefles autorijden kijken we naar jouw talent en naar hoe snel je de nodige handelingen oppikt.
We schatten voorzichtig in hoeveel rijlessen je ongeveer nodig hebt voordat je op examen kunt. De autorijlessen kun je meteen plannen, met je instructeur.

Kosteloos 2e examen

Kies je voor één van onze pakketten, volg je ons advies op en slaag je onverhoopt niet? Dan heb je gratis recht op een tweede examen. Je betaalt alleen voor de extra rijlessen die je nodig hebt. Je instructeur kan je hierover adviseren.

Betaalwijze

Bij REFLEX rijdt je overigens op rekening. Je ontvangt tweemaal per maand een rekening thuis welke je per bank/giro kan voldoen. Uiteraard mag je de rekening ook contant betalen. Per slot is er de mogelijkheid om de rijlessen automatisch van je bank/girorekening te laten afschrijven (incasso), waardoor je er helemaal geen omkijken naar hebt. Welke betaalwijze je ook kiest: je hoeft in ieder geval niet in de auto af te rekenen, waardoor alle aandacht en tijd uitgaat naar je praktijkles.

Extra's voor rijbewijsbezitters

Stel: u heeft wel uw rijbewijs, maar het is alweer een tijdje geleden dat u achter het stuur heeft plaatsgenomen. Of u rijdt al een tijd in een automaat en u bent het schakelen verleerd.
Kortom, als u zich - om welke reden dan ook - niet meer helemaal prettig voelt achter het stuur, helpen onze deskundigen u binnen korte tijd weer goed op weg. Voor mensen die extra begeleiding nodig hebben ( bijvoorbeeld als u betrokken bent geweest bij een ongeval) werken we samen met Bureau Slachtoffershulp.

Waarom kies je voor REFLEX?

We staan garant voor onze kwaliteit, mocht je onverhoopt toch nog zakken? Dan krijg jij GRATIS herexamen!

 

Autorijles + REFLEX =