Rijbewijs14.jpg

Aanvullende informatie rijbewijs B

Het eerste wat je waarschijnlijk afvraagt voor je met lessen begint, is hoeveel lessen je nodig zult hebben. Op dit moment ligt het landelijk gemiddelde rond de 45 lessen (van 60 min). Dit is natuurlijk maar een richtlijn, het aantal lessen is sterk afhankelijk van de aanleg die je hebt voor het autorijden en de mate waarin je je inzet voor de lessen. In het drukke verkeer van tegenwoordig is het praktisch onmogelijk om even tussen de bedrijven door je rijbewijs te halen. Het leren besturen van een auto vraagt om een grondige scholing. Bespaar dus nooit op rijlessen, onvoldoende voorbereiding resulteert in onnodig zakken.

Maatwerk

Reflex verkeerstrainingen kenmerkt zich door de persoonlijke aanpak en flexibiliteit, kortom: door maatwerk! Een goede sfeer en goed lesmateriaal is van groot belang voor de resultaten. Wij hebben voldoende kennis in huis en vakkundige instructeurs met een slagings percentage tussen de 70 -85%. Onze instructeurs zullen jou de beste advies en maatwerk geven voor een pakket.

Hoe gaan de lessen in zijn werk?

Tijdens de eerste rijlessen worden de grondbeginselen van het autorijden uitgelegd, zoals de zit- en stuurhouding, spiegels afstellen, het schakelen, het veilig wegrijden, stoppen en de kijktechniek. Uit ervaring is gebleken dat de toepassing van de kijktechniek gelijk vanaf de eerste rijles een gunstig effect heeft op de duur van de rijopleiding.

Je prettig voelen bij een rijschool en bij de instructeur is van groot belang voor het welslagen van je opleiding. Daarom gaan we tijdens de vervolg lessen stap voor stap de moeilijkheid opvoeren, rekening houdend met jouw leertempo.

Rijschool keuze

De keuze die je maakt voor een rijschool is erg belangrijk. Wij hebben niet voor niets 25 jaar ervaring in "know how". Dit is ons vak en hier zijn wij goed in! Ons kwaliteit is het bewijs die onze cursisten ervaren. Wij zijn geen rijschool van gisteren en wij bestaan ook niet een paar jaartjes, wij doen dit al 25 jaar en kennen het vak door en door!

Losse rijlessen (reguliere)

Je kan kiezen voor losse rijlessen om in het beginsel even te wennen aan de auto, verkeer enz zodat je later kan beslissen voor een eventuele pakket. Heb je geen haast met het halen van je rijbewijs? Dan kan je kiezen voor de losse rijlessen. Je bepaalt je eigen tempo wanneer het jou uitkomt. Of je nou 1x of 2x per week wil autorijden, het maakt allemaal niet uit alles is mogelijk, jij hebt het voor het zeggen. Losse rijles bieden wij al vanaf €34,50.

Wat is het nadeel bij losse rijlessen?

Het nadeel van losse rijlessen is, dat je steeds even moet wennen of inkomen met de auto en aan het verkeer. Bovendien doe je veel langer over je rijopleiding en ben je meestal meer rijlessen kwijt als bij een pakket. Dit komt omdat de intensiteit van de rijlessen terug zakt met als gevolg dat je op een gegeven moment de neiging gaat krijgen om te stoppen. Dit laatste is natuurlijk zonde van je geld en tijd en dit wil je gewoon niet. Losse rijlessen kosten ook nog eens meer en heb je geen korting zoals bij een pakket.

  laat jou niet zakken!